Lezing over Theologie, politiek en cultuur

Twentse School Theologie

Voor inwoners van Twente, die interesse hebben in theologie, is de Twentse School voor Theologie opgericht. Op donderdag 16 januari staat de vierde lezing op het programma. Deze keer zal prof dr. Erik Borgman uit Utrecht naar Twente komen om met ons te spreken over theologie, politiek en cultuur.

In zijn lezing en het daaropvolgende debat zal hij ingaan op de relatie tussen theologie en onderwerpen als de verkiezingen, de instroom van migranten en de woningcrisis. Deze lezing vindt plaats in Saint Mary’s Chapel op landgoed Weldam, Diepenheimseweg 114 in Markelo, en begint om 19:30 uur.

Al sinds de komst van de Ierse missionaris Plechelmus naar deze regio, zijn Twente en theologie aan elkaar verbonden. Daarom streeft de Twentse School voor Theologie ernaar om het denken over belangrijke theologische onderwerpen in Twente blijvend te stimuleren. De liefde voor dit vakgebied vereist echter voortdurende herleving. Voor meer informatie en aanmelding voor deze lezing en andere activiteiten, kunt u terecht op www.twentseschoolvoortheologie.nl